|
|
|
|
|
|
Gyártó üzemünk
a legmagasabb élelmiszerbiztonsági előírásoknak
megfelel. Vadonatúj épületben,vadonatúj gépekkel, higiénikus körülmények
között folyik a gyártás.
Az alábbiakban röviden ismertetni szeretnénk
a gyártási folyamatot. Az almákat gondosan, egyesével szelektáljuk,
így csak egészséges gyümölcsök
kerülhetnek feldolgozásra. A válogatás után
minden almát 2 lépcsőben vízsugárral
tisztítunk.
Ezek után az almák a felhordószalag
segítségével a darálóba
kerülnek, és itt történik a zúzalékképzés, majd szalagpréssel
nyerjük ki a friss gyümölcslevet. Préselés
után rövid ideig
rozsdamentes fémtartályokban pihentetjük
a frissen préselt almalevet. A hosszú idejű
eltarthatóság érdekében hőkezeljük a gyümölcslevet.
Ez azt jelenti, hogy 80 °C -ra hevítjük
az átáramló almalevet, és egyidejűleg a töltőgép tartályába
pumpáljuk. A töltőgép segítségével
fémbevonatú tasakokba
juttajuk a felhevített gyümölcslevet.
A gép automatikusan zárja a kimenő szelepet,
ha a tasakban megfelelő mennyiségű almalé került.
Ezzel biztosítjuk, hogy kizárólag
pasztörizált, forró almalé kerül a tasakokba. Utána a műanyag csappal zárjuk
a tasakot, így teljesen légmentes lesz a
tasak tartalma.
Az almalével megtöltött tasakokat kartondobozokba
zárjuk.
|
|
|
|
|