A 100%os rostos almalé gyártásának menete.

Gyártó üzemünk a legmagasabb élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelel. Vadonatúj épületben,vadonatúj gépekkel, higiénikus körülmények között folyik a gyártás.
Az alábbiakban röviden ismertetni szeretnénk a gyártási folyamatot. Az almákat gondosan, egyesével szelektáljuk, így csak egészséges gyümölcsök kerülhetnek feldolgozásra. A válogatás után minden almát 2 lépcsőben vízsugárral tisztítunk.
Ezek után az almák a felhordószalag segítségével a darálóba kerülnek, és itt történik a zúzalékképzés, majd szalagpréssel nyerjük ki a friss gyümölcslevet. Préselés után rövid ideig
rozsdamentes fémtartályokban pihentetjük a frissen préselt almalevet. A hosszú idejű eltarthatóság érdekében hőkezeljük a gyümölcslevet. Ez azt jelenti, hogy 80 °C -ra hevítjük az átáramló almalevet, és egyidejűleg a töltőgép tartályába pumpáljuk. A töltőgép segítségével fémbevonatú tasakokba
juttajuk a felhevített gyümölcslevet. A gép automatikusan zárja a kimenő szelepet, ha a tasakban megfelelő mennyiségű almalé került. Ezzel biztosítjuk, hogy kizárólag pasztörizált, forró almalé kerül a tasakokba. Utána a műanyag csappal zárjuk a tasakot, így teljesen légmentes lesz a tasak tartalma.
Az almalével megtöltött tasakokat kartondobozokba zárjuk.